huisregels


U bent in Nederland vrij in het kiezen van uw hulpverlener. Als het voor de behandeling van belang is, worden, in overleg met u, ouders (bij jongeren) of partners gevraagd om bij een van de gesprekken te zijn.

Samenwerking huisartsen
Als dat nodig is, wordt er samengewerkt met uw huisarts. Uw huisarts ontvangt een afsluitend verslag na het laatste gesprek. Dit wordt met u besproken.

Geheimhoudingsplicht
De hulpverlener heeft met de cliënt een vertrouwensrelatie en is gebonden aan de regels van geheimhouding volgens de Beroepscode voor psychologen van het NIP.
Dossiervorming: Voor elke cliënt wordt een dossier aangelegd. Hierin komen alle formulieren, gespreksverslagen, testuitslagen etc. Het dossier wordt 15 jaar bewaard. Daarna wordt het vernietigd.

Behandeleffecten
Uw verzekeraar vraagt om aan het begin en aan het einde van de therapie een vragenlijst in te vullen. Daarmee worden behandeleffecten gemeten. De uitkomst van deze vragenlijsten wordt met u besproken. Als het nodig is, kunnen tijdens de therapie ook andere vragenlijsten belangrijk zijn om af te nemen.

Kwaliteitsstatuut en keurmerk
Vanaf 2017 hebben alle gecertificeerde psychologie praktijken een verplichting tot een kwaliteitsstatuut. U kunt dit opvragen bij Joeke Dekkers. Tevens heeft deze praktijk ook een kwaliteitskeurmerk van het KiBG (Stichting Kwaliteit in Basis GGZ).

Vakantie
Als uw hulpverlener met vakantie gaat, wordt uw huisarts op de hoogte gebracht over de vervangende psycholoog.

Klachtenregeling
Indien u een klacht heeft, bespreek deze dan eerst met uw behandelaar. Komt u er samen niet uit, dan kunt u een beroep doen op de klachtenregeling van het NIP (www.psynip.nl).

Ook positieve ervaringen zijn welkom en kunnen worden gemeld op Zorgkaart Nederland (www.zorgkaartnederland.nl).